Austrijske knedle s marelicama (Marillenknödel)

2016-06-18
austrijske knedle s marelicama
  • Količina : 10
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 1:30 h

Iako se voćne knedle u raznim varijantama mogu pripisati i češkoj, njemačkoj pa i našoj kuhinji, ove s marelicama su zaštitni znak austrijskog Wachaua. Naravno, osim s marelicama, možete ih puniti i drugim voćem, pa i čokoladom… ovisno što preferirate.

Sastojci

  • 300 gr svježeg sira
  • 200 gr oštrog brašna
  • 60 gr + 100 gr maslaca na sobnoj temperaturi
  • vanilin šećer
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 10 manjih marelica
  • 10 kocki šećera
  • 100 gr krušnih mrvica
  • malo cimeta
  • šećer u prahu

Postupak

Korak1

Prvo izmiksajte 60 gr maslaca s vanilin šećerom, prstohvatom soli i jajem. Dodajte svježi sir i miksajte ga da usitnite grudice. Na kraju dodajte brašno i zamijesite tijesto. Ostavite ga pokrivenog pola sata da odmara.

Korak2

Marelicama odstranite koštice pa u tu rupu stavite kockicu šećera.

Korak3

Od tijesta formirajte "valjak" debljine cca 5-6 cm pa oštrim nožem režite šnite (računajte da ih imate desetak). Svaku šnitu stanjite i razvucite nježno rukama, stavite marelicu sa šećerom i tijesto obavijte oko nje. Na dnu dobro spojite i stavite na pobrašnjenu podlogu dok završite s ostalima.

Korak4

Zakuhajte vodu s mrvicom soli pa kad zakipi smanjite malo vatru i ubacite knedle. Kuhajte ih 10-13 minuta samo povremeno lagano promiješajući kako se ne bi primile jedna za drugu.

Korak5

Ocijedite knedle i uvaljajte ih u krušne mrvice koje ste s malo cimeta prepržili na 100 gr maslaca. Posipajte šećerom u prahu

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.136

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak