Bakalar s koricom od parmezana

2014-07-20
bakalar s koricom
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Ljetne vrućine = laganani ručak… Pa je vrijeme za malo otkrivanja voda u kojima i nisam baš doma :) Za početak nešto izrazito jednostavno – filet bakalara s koricom od parmezana… Umjesto bakalara, naravno, možete koristiti i neku drugu bijelu ribu s malo ili bez kosti…

Sastojci

  • filet bakalara (600 gr)
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 3 žlice sjeckanog peršinovog lista
  • korica 1 limuna
  • maslinovo ulje po potrebi
  • sol i papar

Postupak

Korak1

Filete bakalara narežite na komade od po cca 5 cm i složite na lagano nauljen pleh za pečenje (koža ide na dno).

Korak2

Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, peršin, limunovu koricu pa dodajte žlicu maslinovog ulja i dobro umiješajte.

Korak3

Na vrh svakog komada ribe stavite dobivenu smjesu i lagano pritisnite. Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.

Korak4

Jelo možete poslužiti s povrćem na maslacu. Ja sam koristio tikvice i mrkvu.

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, Sastojci:, , , ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.222

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *