Banana cheesecake

2014-05-02
  • Količina : 20-ak šnita
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 4:00 h

Svi koji su gledali Teoriju velikog praska čuli su za Cheesecake factory – mjesto gdje Penny radi kao konobarica… S obzirom da obožavam cheesecake, ponekad svratim na njihove stranice kako bih pronašao ideju za neki novi okus… Tako je na red došao i ovaj s bananom…

Naravno, ako vam se ne kupuje krem sir, možete ga napraviti po ovom receptu :)

Sastojci

  • Za podlogu:
  • 250 gr keksa McVitie’s Digestive
  • 125 gr maslaca
  • 50 gr smeđeg šećera
  • Za banana cheese kremu:
  • 700 gr krem sira
  • 130 gr šećera
  • 2 žlice gustina
  • 3 jaja
  • 3 zrele banane
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
  • Za preljev:
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 180 gr kiselog vrhnja ili jogurta
  • sok i korica 1 limuna
  • 50 gr šećera u prahu

Postupak

Korak1

Sameljite kekse pa im dodajte smeđi šećer i rastopljeni maslac. Dobro pomiješajte da dobijete kompaktnu smjesu pa utisnite na dno kalupa za tortu. Stavite kalup u frižider dok pripremate kremu.

Korak2

Dobro izmiksajte krem sir sa šećerom i gustinom. Zatim dodajte jedno po jedno jaje cijelo vrijeme miksajući između dodavanja.

Korak3

Izgnječite banane, pa dodajte još i njih te vrhnje za šlag. Miksajte nekoliko minuta i na kraju dodajte ekstrakt vanilije.

Korak4

Kremu prelijte preko podloge i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta. Nakon 15 minuta obavezno smanjite temperaturu na 90 stupnjeva i pecite narednih 75 minuta.

Korak5

Izvadite tortu iz pećnice i stavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Kad torta bude u potpunosti sobne temperature, tankim nožem prođite između torte i stijenke kalupa da vam kasnije bude lakše skinuti okvir.

Korak6

Stavite tortu u frižider na hlađenje minimalno 2-3 sata

Korak7

Za bijeli preljev istucite vrhnje za šlag pa dodajte kiselo vrhnje, limunovu koricu i sok, kao i šećer u prahu.

Korak8

Preljev možete staviti na vrh torte ili prelijevati svaku šnitu posebno na tanjuru. Ukrasite sa svježim bananama.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.537

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    371,11 kcl
  • Bjelančevine

    4,91 gr
  • Ugljikohidrati

    25,48 gr
  • Masti

    27,74 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *