Bellini (original)

2017-08-29
bellini
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 60m

Nakon brzinskog Bellinija s nektarinama, na red je došao i ovaj originalni (ili bar tako kažu). Radi se s bijelim breskvama (to su one plosnate) koje se prvo peku u pećnici kako bi omekšale i dodatno intenzivirale okus… Koliko god je ona prva verzija jednostavnija, iskreno – ova je dvostruko bolja :)

Kao što sam već pisao, nastao je u poznatom Harry’s baru u Veneciji i diljem svijeta postao ultimativni ljetni aperitiv. A vi možete i sami provjeriti zašto :) 

Sastojci

  • 2 breskve (idealno - plosnate)
  • 2 žličice šećera
  • 2 dcl prosecca

Postupak

Korak1

Breskve stavite peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Kad dobro omekšaju izvadite ih i pustite da se ohlade. Ogulite ih i izvadite košticu, pa ih dobro izblendajte s 2 žličice šećera.

Korak2

U 2 čaše za pjenušac stavite dobiveni voćni pire pa preko toga ulijte po 1 dcl hladnog pjenušavog vina. Pomiješajte i ukrasite kriškama breskve.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.063

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • liker od aronije

    Liker od aronije (a može i od borovnica)