Bellini s nektarinama

2017-07-29
Bellini s nektarinama
  • Porcija : 2
  • Priprema : 10m
  • Spremno za : 10m

Nastao je u poznatom Harry’s baru u Veneciji i diljem svijeta postao ultimativni ljetni aperitiv. Originalno se radi s pireom od breskvi i pjenušavim proseccom, ali možete koristiti razno voće i neka druga pjenušava vina… Kao i obično, vaša mašta je jedina koja o tome odlučuje :)

Sastojci

Postupak

Korak1

Nektarine ili breskve dobro izblendajte s malo vode u gusti pire. Procijedite ga kako biste odstranili veće komadiće pa pomiješajte sa šećernim sirupom .

Korak2

U 2 čaše za pjenušac stavite dobiveni voćni pire pa preko toga ulijte po 1 dcl hladnog pjenušavog vina. Pomiješajte i ukrasite kriškama nektarine/breskve.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.594

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • liker od aronije

    Liker od aronije (a može i od borovnica)