Bešamel umak

2014-07-22
besamel
  • Količina : oko 8 dcl
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 20m

Neizostavni dio lazanja, ali i nekih drugih jela s tjesteninom je i bešamel umak… Radi se o začinjenoj mješavini mlijeka i brašna prženog na maslacu.

Sastojci

  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2 žličice soli
  • malo muškatnog oraha
  • 4 šalice mlijeka

Postupak

Korak1

U posudi rastopite maslaca pa dodajte brašno. Dobro umiješajte i pržite dok smjesa ne dobije žutu boju i počne se odvajati od posude.

Korak2

Smanjite vatru i dodajte mlijeko, posolite i dodajte muškatni orah. Kuhajte dok se umak ne zgusne (10-ak minuta) uz stalno miješanje pjenjačom da razbijete grudice i da se ne primi za dno posude.

Korak3

Ako vam se umak čini pregust, tijekom kuhanja možete dodati još malo mlijeka

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.071

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *