Bistra pileća juha s rezancima od povrća

2016-07-19
Bistra pileca juha s rezancima od povrca
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 2:30 h
  • Spremno za : 2:30 h

Nije neka mudrost, juhe su tu da se malo okrijepite i da za promjenu pojedete nešto na žlicu… A recept je kao i uvijek podložan promjenama… Izbacite ono što ne volite, dodajte ono što volite i to je to…

Sastojci

  • oko 1/2 kg piletine za juhu (leđa, kosti, batak...)
  • 1 manji luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • malo ulja
  • 1 tikvica
  • 2 mrkve
  • 1/4 korijena celera
  • 1 korijen peršina
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Na malo ulja stavite dinstati sjeckani luk i češnjak. Nakon par minuta dodajte piletinu i sve zalijte s oko 2 l vode. Pustite da zakipi pa smanjite temperaturu na minimum i pustite da se kuha otprilike dva sata. Naravno, sve može biti i prije gotovo, ali onda juha neće imati takav okus.

Korak2

Povrće narežite na tanke dugačke trakice - kao rezanci.

Korak3

Nakon dva sata kuhanja, procijedite juhu, vratite ju na vatru i dodajte rezance od povrća. Kuhajte 5-10 minuta. U međuvremenu skinite meso s kosti, sitno ga nasjeckajte i dodajte i njega u juhu. Poslužite dok je fino toplo...

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.738

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini