Brdašca inznenađenja

2014-04-06
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 45m

Ime ovog jela nastalo je u trenutku inspiracije, kao i samo jelo uostalom… Ostalo mi je kuhane riže od dana prije pa sam razmišljao što napraviti s njom – na kraju sam išao sam sebe iznenaditi… Otvorio sam frižider i bacio se u potragu… Nadjev za ova brdašca napravite od onoga što imate doma – može to biti meso, sir, povrće, gljive, ili kombinacija svega kao što je bilo kod mene…

Sastojci

  • 200 gr svinjskog buta
  • 100 gr šampinjona
  • 1 paprika
  • 1 manja mkrva
  • 1 mladi luk
  • 2 žlice soja sosa
  • 150 gr skuhane i ohlađene riže
  • 1 jaje
  • nekoliko šnita pancete
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Meso narežite na manje komadiće pa prepržite na malo ulja. Izvadite sa strane.

Korak2

Prepržite šampinjone, dodajte tanko rezanu mrkvu i papriku pa sve pržite 10-15 minuta. Začinite soja sosom i vratite meso.

Korak3

Rižu skuhajte, ocijedite i ohladite (ja sam imao ostatke riže od dana ranije). Dodajte joj jedno jaje, malo soli i papra pa dobro pomiješajte.

Korak4

U kalupe za muffine na dno slažite šnite pancete. Na pancetu rasporedite rižu pa napravite udubinu i u nju stavite nadjev od mesa, povrća i šampinjona. Na vrh stavite još riže.

Korak5

Stavite peći na 180 stupnjeva cca 30 minuta.

 

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

998

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    428,13 kcl
  • Bjelančevine

    16,33 gr
  • Ugljikohidrati

    19,72 gr
  • Masti

    31,9 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *