Brza choco-banana torta

2015-05-23
brza choco-banana torta
  • Količina : 20-ak šnita
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 3:00 h

Svima onima kojima su se svidjeli Choco-banana muffini vjerojatno će se svidjeti i ova brza choco-banana torta… Nešto poput velikog brownia s okusom banane…

Sastojci

  • 230 gr (1 i 3/4 cup) brašna (pola oštro, pola glatko)
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 300 gr (1 i 1/2 cup) šećera
  • 100 gr (3/4 cup) kakaa
  • vanilija ili vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 3 mekane banane
  • 2 jaja
  • 1,2 dcl (1/2 cup) biljnog ulja
  • 2,4 dcl (1 cup) vode
  • 1,2 dcl (1/2 cup) mlijeka
  • Za glazuru:
  • 125 gr čokolade
  • 100 gr maslaca

Postupak

Korak1

U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke (poželjno je da ih prosijete kako ne bi bilo grudica, posebno kod kakaa). U drugoj posudi izgnječite banane drobilicom za krumpir pa dodajte sve ostale mokre sastojke i pomiješajte.

Korak2

Sjedinite suhe i mokre sastojke (špatulom ili kuhačom) lagano miješajući dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Korak3

Ulijte smjesu u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Probajte čačkalicom da vidite kad je gotovo. Treba biti sočno, a ne suho. Stavite tortu da se hladi.

Korak4

Za čokoladnu glazuru otopite na pari 125 gr čokolade i 100 gr maslaca. Prelijte preko ohlađene torte i stavite na hlađenje. Prije posluživanja izvadite tortu iz frižidera 15-ak minuta kako bi se glazura malo opustila (inače ćete imati raspucalu čokoladu kao ja)

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.406

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • palacinke s cimetom

    Palačinke s cimetom

  • keksici s cokoladom

    Keksići s čokoladom (osnovna verzija)

  • new york cheesecake

    New York cheesecake

  • stromboli za dorucak

    Stromboli za doručak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *