Brzi voćni desert u čaši

2018-01-07
birzi vocni desert u casi
  • Količina : 6 čašica
  • Priprema : 20m
  • Spremno za : 2:00 h

Ponekad i ja (da da, zbilja) odlučim pripremiti nešto brzo i jednostavno, a opet fino… Danas sam iskombinirao kremu od ricotte i vanilije sa šumskim voćem. Uz to male piškotice. I naravno, umjesto u čašama, možete ga slagati kao tiramisu u većoj posudi ;)

Sastojci

  • Voćni pire:
  • 300 gr bobičastog voća (po izboru)
  • 2-3 žlice šećera (ovisno o voću)
  • 1/2 dcl vode
  • Ricotta krema:
  • 250 gr ricotte
  • 1 dcl vrhnja za šlag
  • 3-4 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica arome vanilije
  • Mousse od šumskog voća:
  • 1 dcl vrhnja za šlag
  • 1 dcl voćnog pirea
  • I još:
  • mini (ili velike) piškote
  • čokolada
  • malo voćnog likera (po želji)

Postupak

Korak1

Prvo pripremite voćni pire - kuhajte voće, vodu i šećer 10-15 minuta dok se voće skroz ne raskuha. Ako koristite svježe, a ne smrznuto, to će biti i ranije. Šećer dodajte ovisno o tome koje voće koristite - jagodama treba najmanje (možete ga i preskočiti) dok će kupinama ili ribizlima trebati više.

Korak2

Raskuhano voće malo ohladite pa ga dobro izblendajte. Po želji provucite kroz sito da se riješite onih sitnih sjemenki, ali meni one ne smetaju. Ostavite da se skroz ohladi.

Korak3

Istucite vrhnje u šlag. Trebat ćete ukupno 2 dcl vrhnja pa ga možete odmah istući. Pola (1 dcl) pomiješajte s ricottom i vanilijom pa dodajte šećer u prahu po vašem ukusu.

Korak4

U drugu polovicu šlaga (od 1 dcl vrhnja) dodajte jednaku količinu voćnog pirea i pomiješajte.

Korak5

Na dno stavite nekoliko mini piškota koje prethodno možete umočiti u voćni liker. Nije nužno. Preko toga složite sloj ricotta kreme, pa opet red piškota. Prelijte voćnim pireom i na kraju ide sloj voćnog moussa. Ukrasite s još jednom piškoticom, ostatkom pirea i strugotinama čokolade.

Korak6

I na kraju stavite u frižider na sat dva da se malo stegne.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

140

Moglo bi vas zanimati:
  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

  • novogodisnja mousse torta

    Novogodišnja mousse torta s pjenušcem, bijelom čokoladom i višnjama