Enchilada Suizas

2014-05-25
  • Količina : 4-8
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 50m

Burrito ili Enchilada Suizas su jela nastala pod utjecajem europskih naseljenika u Meksiko. Enchilada je način pripreme i/ili serviranja tortilje, dok Suizas zapravo znači – švicarski. Razlog je što je punjenje kremasto mliječno na bazi beshamel sosa ili vrhnja s puno sira. Kad sam ih prvi puta probao, bile su mi nešto poput meksičkih štrukli, samo s dodatkom piletine :)

Poslužite s nekim od meksičkih umaka –crvenim s rajčicombijelim od sira i vrhnjazelenim od paprike ili guacamole.

Sastojci

  • 4 velike ili 8 manjih tortilja
  • 2 pileća filea
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 300 gr ribanog sira (gauda)
  • sol, papar
  • 1 žlica brašna
  • kiselo vrhnje
  • malo maslaca

Postupak

Korak1

Pileći file skuhajte u slanoj vodi 10-ak minuta pa ostavite da se ohladi.

Korak2

Zagrijte vrhnje pa mu dodajte žlicu brašna. Kuhajte nekoliko minuta da se zgusne pa dodajte većinu sira (ostavite otprilike 50-ak grama za posipanje). Dodajte i sitno sjeckanu kuhanu piletinu. Začinite po želji.

Korak3

Tortilje punite malo ohlađenom smjesom i slažite u prethodno maslacem namazanu posudu za pečenje. Po želji prelijte vrhnjem i posipajte sirom.

Korak4

Pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.531

Moglo bi vas zanimati:
  • Chilli con carne

    Chilli con carne

  • meksicke okruglice

    Meksičke okruglice od puretine s povrćem i cheddar sirom

  • piletina u tequilli i limeti s meksickom rizom

    Piletina marinirana u tequilli i limeti

  • meksicka riza

    Meksička riža

  • Pileće enchilade u crvenom kremastom umaku

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    816,1 kcl
  • Bjelančevine

    50,26 gr
  • Ugljikohidrati

    45,98 gr
  • Masti

    46,1 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *