Carsko meso u sjemenkama komorača i crvenom vinu

2017-08-29
carsko meso u sjemenkama komoraca i vinu
  • Porcija : 6
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 3:00 h
  • Spremno za : 3:30 h

Ovo je moj najdraži recept za carsko meso… Kao i obično, ako nešto valja, treba vremena ;)

Sastojci

  • 1 kg carskog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 4-5 češanja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • malo papra
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • malo ulja
  • 0,5 l crvenog vina

Postupak

Korak1

Na dno lima za pečenje grubo narežite 2 glavice luka, 2 mrkve, malo celera, 4-5 češanja češnjaka samo pritisnete nožem i ostavite u korici.

Korak2

Kožu mesa oštrim nožem zarežite cik cak radeći kvadratiće. Malo prelijte uljem pa utrljate mješavinu 1 žličice soli, malo papra i 1 žličicu sjemenki komorača (sve ste to prije sjedinili i usitnili u mužaru).

Korak3

Prebacite meso preko povrća (koža gore) i pecite na najvišoj mogućoj temperaturi vaše pećnice (250-270 stupnjeva) 15ak minuta dok kožica ne bude hrskava i mjehurićasta. Zatim sve prekrijte folijom i smanjite temperaturu na 170. Pecite sat vremena.

Korak4

Izvadite van iz pećnice, podlijte s oko pola litre crvenog vina i vratite peći još sat i pol.

Korak5

Meso izvadite, a umak stavite na srednju vatru. Povrće izgnječite vilicom ili drobilicom za pire krumpir pa pustite na vatri da se umak reducira. Začinite po želji i istisnite kroz cjedilo.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.365

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom