Češke knedle od kruha (Houskové knedlíky)

2016-06-23
ceske knedle od kruha
  • Porcija : 4
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 2:00 h

Češka je poznata po raznoraznim oblicima knedli… Ovakvih koje se serviraju uz neko saftno jelo kao prilog, onih punjenih raznim sastojcima, slanih, slatkih… Pa evo jednog recepta za jednostavne krušne knedle…

Sastojci

  • 250 gr oštrog brašna
  • 1 manje jaje
  • pola žličice soli
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1/4 germe (ili žličica suhog kvasca)
  • pola žličice šećera
  • 2-3 kriške (oko 100 gr) starog kruha

Postupak

Korak1

Germu ili kvasac rastopite u mlakom mlijeku sa pola žličice šećera i pustite 10-ak minuta da proradi.

Korak2

Kad se napravila lijepa pjenica dodajte lagano razmućeno jaje, brašno i sol pa umjesite tijesto. Na kraju dodajte i kockice starog kruha pa nastavite mijesiti. Ostavite da se diže cca sat vremena.

Korak3

Od tijesta napravite valjak, ostavite ga pokrivenog još 10-ak minuta pa ga stavite kuhati u veliki lonac u kipuću zasoljenu vodu. Poklopite dok se kuha kako bi para skuhala i onaj dio koji pluta iznad vode, ali za svaki slučaj ga svejedno koji put okrenite.

Korak4

Nakon 20-ak minuta je kuhano pa knedlu ocijedite i izvadite na dasku. Probušite ju na nekoliko mjesta čačkalicom ili iglom kako bi para izašla van. Režite na šnite i poslužite kao prilog vašem omiljenom saftu.

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:, , , ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.346

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak