Cheesecake s jagodama

2014-05-02
  • Količina : 20-ak šnita
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 4:00 h

I evo još jedan način pripreme cheesecakea… Vjerojatno sam sad s ovim ispucao veliku većinu načina pripreme ovog posebno finog kolača, pa vas neko vrijeme neću s njim terorizirati… Našao sam na netu recept u kojem je pisalo “najbolji cheesecake na svijetu” pa bi bilo šteta da i njega ne isprobam… S tim da sam ga malo prilagodio… Podsjećam još jednom da umjesto kupovnog, možete koristiti i krem sir iz kućne radinosti

Sastojci

  • Za podlogu:
  • 250 gr keksa McVitie’s Digestive
  • 125 gr maslaca
  • Za cheese kremu:
  • 500 gr krem sira
  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • sok i korica 1 limuna
  • 1 vanilin šećer
  • Za kremu od vrhnja:
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 100-150 gr jagoda

Postupak

Korak1

Sameljite kekse pa im dodajte smeđi šećer i rastopljeni maslac. Dobro pomiješajte da dobijete kompaktnu smjesu pa utisnite na dno kalupa za tortu. Stavite kalup u frižider dok pripremate kremu.

Korak2

Krem sir dobro izgnječiti ili izmiksati da postane još kremastiji.

Korak3

Izmutiti žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i limunovom koricom. Dodati krem sir i dobro pomiješati.

Korak4

U posebnoj posudi izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg.

Korak5

Pomiješati prvu smjesu sa snijegom od bjelanjaka. Nikako miksati nego lagano špatulom ili kuhačom umješavati kako bi smjesa ostala što prozračnija.

Korak6

Preliti smjesu preko podloge pa staviti peći na 150 stupnjeva 50 minuta.

Korak7

Nakon cca 50 minuta, kad krema lagano porumeni odozgo, ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da se polako hladi uz otškrinuta vrata pećnice 10-ak minuta. Nakon toga ga izvadite i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi.

Korak8

Kad torta bude u potpunosti sobne temperature, tankim nožem prođite između torte i stijenke kalupa da vam kasnije bude lakše skinuti okvir. Stavite u frižider da se rashladi.

Korak9

Za kremu od vrhnja dobro promiješajte kiselo vrhnje, vrhnje za šlag, šećer u prahu i vanilin šećer pa razmažite po rashlađenom cheesecakeu.

Korak10

Na vrh složite jagode.

Tagovi:, , Sastojci:, ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 3
Ocijeni ovaj recept

3 ljudi ocijenilo recept

1.701

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    296,98 kcl
  • Bjelančevine

    4,51 gr
  • Ugljikohidrati

    14,11 gr
  • Masti

    24,6 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *