Crème brûlée

2016-06-16
creme brulee
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 3:00 h

Kad pričamo o francuskoj kuhinji, čovjek doista ne zna odakle krenuti… Od fenomalnih predjela, sireva, fantastičnih glavnih jela ili božanstvenih deserata… Naravno, uz sve to ide čaša vina…

Danas je na redu Crème brûlée ili kako ju negdje zovu zapečena krema…

Sastojci

  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera
  • žlica arome vanilije ili 2 vanilin šećera
  • 5 žumanjaka
  • šećer za karameliziranje

Postupak

Korak1

Vrhnje za šlag stavite na vatru i zagrijavajte, ali ne dopustite da zakipi. U međuvremenu dobro izmutite šećer, vaniliju i žumanjke.

Korak2

Vruće vrhnje lagano ulijevajte u smjesu žumanjaka i šećera, konstantno miješajući. Ulijte u posudice, stavite ih u dublju posudu za pečenje i do pola visine ulijte kipuću vodu. Pecite u pećnici na 170 stupnjeva 30-40 minuta, dok se krema ne zgusne.

Korak3

Kremu ohladite na sobnoj temperaturi pa u frižideru. Prije posluživanja posipajte sa žličicom šećera i karamelizirajte brenerom ili stavite na najvišu poziciju pećnice dok je ona upaljena na najjače.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

923

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak