Crispy cheesecake u čaši

2014-05-02
Crispy cheesecake u čaši
  • Porcija : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 2:00 h

S obzirom da sam odlučio napisati sve cheesecake recepte koje sam do sad napravio (a da su pri tome bili i dobri, naravno) –  došla je na red i ova verzija koja (sa svoje dvije kreme i ukupno 5 slojeva) naoko djeluje komplicirano, ali vjerujte mi da klasičan cheesecake s pečenjem traje puno duže nego igranje s ovim u čašama…

Kao i uvijek, samo vam je mašta granica i nemojte da vas recept sam po sebi ograničava, jer i ja sam samo koristio stvari koje sam imao u frižideru… A ako nemate krem sir, napravite ga sami

Sastojci

  • 1. sloj - Hrskavi keksi:
  • 100 gr keksa McVitie’s Digestive
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2. sloj - Prženi bademi:
  • 50 gr badema
  • 3. sloj - Slatki sir:
  • 200 gr krem sira
  • 3 žlice šećera u prahu
  • limunova korica
  • 1 vanilin šećer
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 4. sloj - Šumsko voće:
  • 200 gr šumskog voća ili bilo kojeg crvenog bobičastog voća
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice šećera
  • 5. sloj - Slatko-kiseli preljev:
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 žlica šećera u prahu
  • ekstrakt vanilije ili burbon vanilin šećer
  • 1 žlica limunovog soka

Postupak

Korak1

1. sloj: Sameljite kekse, dodajte med i limun te rukama dobro pomiješajte i izmjesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zatim trgajte male komadiće i stavite ih na pek papir u pećnicu na 10-15 minuta na 180°C. Kad je gotovo stavite hladiti (kako se hlade postat će hrskavi)

Korak2

2. sloj: Oljuštene bademe sitno nasjeckajte (ali nemojte ih samljeti, nego nasjeckati) te ih na tavu stavite pržiti dok ne osjetite miris (cca 5 minuta)

Korak3

3. sloj: U zdjelu stavite sir te ga prvo dobro izmješajte te dodajte šećer, limunovu koricu i vanilin šećer. U drugoj posudi istucite slatko vrhnje u šlag pa ga pomiješajte sa prethodnom smjesom. Stavite u frižider da se još malo stisne dok vi radite ostalo

Korak4

4. sloj: Na vatru stavite voće, šećer i limunov sok te kuhajte 10-ak minuta pa stavite hladiti

Korak5

5. sloj: Dobro pomiješajte sve sastojke za zadnji sloj - kiselo vrhnje, vaniliju i limun.

Korak6

Servirajte u visokim čašama naizmjence kombinirajući slojeve keksa, slatkog sira, badema i voća. Na kraju prelijte slatko-kiselim preljevom, ukrasite s još malo voća i posipajte bademima

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.054

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    464,3 kcl
  • Bjelančevine

    7,01 gr
  • Ugljikohidrati

    33,7 gr
  • Masti

    33,5 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *