Crni rezanci s gamberima i cherry rajčicama

2017-08-29
crni rezanci s gamberima i cherry rajcicama
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Iako se ljeto već opasno bliži svome kraju, nikad nije kasno za ovakve mediteranske ljetne recepte…

Sastojci

  • 200 gr tjestenine s crnilom sipe
  • 250 gr gambera ili kozica
  • pola luka ili 2 ljutike
  • 1 stabljika celera
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 dcl passate ili sitno sjeckanih pelata
  • malo brandya
  • 2 dcl ribljeg ili povrtnog temeljca
  • 4-5 cherry rajčica
  • 1 žlica peršinovog lista
  • sol i papar

Postupak

Korak1

Tjesteninu stavite kuhati u blago zasoljenu vodu (prema uputama na pakiranju)

Korak2

Celer, luk i češnjak sitno nasjeckajte pa stavite dinstati na maslinovo ullje. Kad omekša dodajte i gambere ili očišćene kozice pa dinstajte par minuta.

Korak3

Ulijte malo brandya (0,5-0,6 dcl) i zapalite. Kad vatra ugasne, dodajte passatu ili pelate i temeljac. Kuhajte nekoliko minuta dok se umak malo ne reducira. Na kraju dodajte i cherry rajčice (četvrtine ili polovice, ovisi o veličini) i peršinov list.

Korak4

Umiješajte ocijeđenu kuhanu tjesteninu i kuhajte još minutu dvije.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.073

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • rizoto sa sumskim plodovima

    Rižoto sa šumskim plodovima

  • rizoto s muskatnom tikvom

    Rižoto s muškatnom tikvom, pinjolima i sjemenkama bundeve

  • Frangipane pita sa smokvama

    Frangipane pita sa smokvama

  • quiche s tri sira i tikvicama na palenti

    Lažni quiche s tri sira i tikvicama na palenti