Croque monsieur i croque madame

2016-07-10
Croque monsieur i croque madame
  • Količina : 2
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 20m

Croque monsieur i Croque madame – dva najpoznatija francuska topla sendviča.

Monsieur: molim Vas, tostirate kruh, namažete ga slojem maslaca, šunka i sir kao nadjev, preklopite drugom kriškom kruha, prelijete bechamel umakom i stavite u pećnicu na par minuta. E da, i dodajte još malo sira na vrh, da ne pofali…

Madame: Može sve isto kao i Monsieur, samo ja bi jedno jaje umjesto dodanog sira na vrh – na oko ili poširano, svejedno. Samo da žumanjak bude još uvijek tekući…

Sastojci

  • 4 šnite kruha ili tosta
  • maslac
  • 4 šnite šunke
  • 4 šnite sira (i još malo za gospodina)
  • 1 jaje (za damu)
  • 1 dcl bešamel umaka
  • malo papra

Postupak

Korak1

Tostirajte kruh pa dvije šnite namažite maslacom. Na svaku šnitu kruha stavite po dvije šnite šunke i sira i poklopite s preostalim kruhom.

Korak2

Prebacite sendviče u posudu za pečenje i prelijte bešamel umakom. Jedan sendvič (Croque monsieur) dodatno posipajte sirom. Stavite peći 10 minuta na 180-200 stupnjeva na gornju rešetku.

Korak3

U međuvremenu za Croque madame pripremite jaje na oko ili poširano jaje. Kad su sendviči gotovi, na onaj bez sira stavite spremljeno jaje.

Skini recept u PDFu
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.100

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak