Crumpets

2017-09-19
  • Količina : 16 komada
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 1:30 h

Crumpets su britanske tanke, plosnate pogačice pečene na tavi. Prvi put se spominju još u 14 stoljeću i bile su slične onome što danas poznajemo kao američke palačinke. Tijekom viktorijanskog doba obogaćene su kvascem i dobile su spužvastu strukturu. Inače, vjeruje se da naziv dolazi iz keltskog jezika i znači “tanki/plosnati kolač”.

Kad su pečene, možete ih jesti same s maslacem ili od njih napravite fine sendviče…

Sastojci

  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 4 dcl mlakog mlijeka
  • 1 dcl mlake vode
  • 300 gr glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone

Postupak

Korak1

Prvo razmutite kvasac, šećer i žlicu brašna u mlakom mlijeku. Ostavite na toplom 10-ak minuta da se kvasac aktivira.

Korak2

U drugoj posudi prosijte brašno, sol i sodu bikarbonu. Dodajte aktivirani kvasac s mlijekom i 1 dcl mlake vode. Dobro pomiješajte. Trebate dobiti gustoću kao kod masnog vrhnja. Po potrebi dodajte još malo mlijeka. Pokrijte i ostavite da se diže sat vremena. Ako pripremate tijesto navečer za ujutro, nakon sat vremena dizanja ga stavite u frižider.

Korak3

Ravnu tavu s neprijanjajućem dnom i okrugle kalupiće premažite s malo ulja ili maslaca. Stavite na srednju temperaturu. U svaki kalup stavite po dvije žlice smjese i pecite oko 5 minuta. Skinite obruče i okrenite pa pecite još minutu-dvije.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

743

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak