Ćuftice u umaku od gljiva

2014-03-16
Cuftice u umaku od gljiva
  • Porcija : 6
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 45m
  • Spremno za : 60m

Ćufte, kofte, mesne okruglice… Postoji mnoštvo naziva za ovo jelo ovisno o dijelu svijeta gdje se priprema… Ali s obzirom da je na našim područjima nekako najučestaliji naziv – ćufte ili ćuftice, odlučio sam ostaviti upravo njega… Ovaj put, ćuftice se kupaju u bogatom umaku od gljiva.

Sastojci

  • 500 gr mljevene junetine
  • 1 jaje
  • 1-2 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice sjeckanog lišća korijandera
  • 1 žličica kumina
  • 1/2 žličice kajenskog papra
  • 200 gr šampinjona
  • 100 gr bukovača
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 2 dcl bijelog vina
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica brašna
  • sol, papar po želji

Postupak

Korak1

Mljevenom mesu dodajte lišće korijandera, kajenski papar, kumin i jaje te dobro izmiješajte. Posolite i popaprite po želji pa dodajte krušnih mrvica koliko je potrebno da smjesa ne bude tekuća.

Korak2

Formirajte male kuglice pa ih stavite pržiti na vruće ulje dok ne posmeđe sa svih strana.

Korak3

Izvadite ćuftice pa na istom ulju dinstajte luk, mrkvu i gljive 10-ak minuta. Dodajte vino i kuhajte još 10 minuta.

Korak4

Usitnite povrće i gljive štapnim mikserom pa vratite na vatru. Dodajte žlicu brašna, vrhnje za kuhanje i posolite i popaprite po želji. Kuhajte dok se umak malo ne zgusne.

Korak5

Vratite ćuftice u umak i pustite da se krčkaju još 5-10 minuta

Uz njih možete poslužiti rižu, tjesteninu ili kao što sam ja napravio – pire krumpir. Dobar tek…

 

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 4
Ocijeni ovaj recept

4 ljudi ocijenilo recept

4.196

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    402,52 kcl
  • Bjelančevine

    19,43 gr
  • Ugljikohidrati

    8,8 gr
  • Masti

    27,3 gr

Comments (2)

  1. objavljen od Bruna od 18. ožujka 2014

    Čuftice u umaku ispale super – za prste polizati:-) a danas pripremam Libum kruh:-)

     
  2. objavljen od daliborce od 18. ožujka 2014

    Hvala :) čekam reakcije na Libum… ;)