Desert s Nutellom i jagodama

2015-04-19
  • Količina : 10
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 3:00 h

Đavoli pjevaju o jagodama i čokoladi, a ja osobno znam jako puno ljudi kojima je to dobitna kombinacija… Pa kad uz čokoladu dodate i malo Nutelle, onda dobijete upravo ovo… Ovdje imate dvije varijante – u čašama ili kao torta…

Sastojci

  • Za biskvit:
  • 200 gr crne čokolade
  • 200 gr maslaca
  • 200 gr šećera
  • vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 110 gr glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 30 gr kakaa
  • prstohvat soli
  • Za kremu:
  • 400 gr Nutelle
  • 100 gr maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • svježe jagode
  • dodatno 2 žlice nutelle

Postupak

Korak1

Na pari otopite maslac i čokoladu.

Korak2

Izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte otopljenu čokoladu s maslacem.

Korak3

U posebnoj posudi pomiješajte prosijani kakao sa brašnom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. Lagano dodajte u prvu smjesu mješajući špatulom ili žlicom (ne mikserom)

Korak4

U kalup za kolač ili tortu stavite pek papir i ulijte smjesu. Pecite cca 25 minuta na 180 stupnjeva, ali već nakon 20 bacite oko da vam se ne prepeče (mora biti "gnjecavi" i vlažni kao brownie)

Korak5

Za kremu prvo miksajte maslac i Nutellu, pa kad ste dobili ujednačenu smjesu, dodajte vrhnje za šlag i nastavite miksati.

Korak6

Ako radite tortu, onda biskvit premažite s dvije žlice nutelle pa na to slažite pošteni sloj sjeckanih svježih jagoda. Preko svega stavite kremu i ukrasite s još malo jagoda i mentom.

Korak7

Ako radite desert u čašama, onda izmrvite biskvit i slažite slojeve u čašu - red biskvita, red jagoda, red kreme i tako u nedogled... Ok, ne baš u nedogled, nego do ruba čaše :)

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.476

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *