Domaća pileća shawarma

2015-07-25
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Kao što sam na ovom linku već napisao, shawarma je jedan od arapskih načina pripreme mesa koji sliči pripremi kebaba ili gyrosa, ali uz nešto drugačiji set začina. S obzirom da rijetko tko od nas kod kuće ima mehanizaciju za pripremu originalnog jela, ovo je jedna fina home made varijanta iz pećnice.

Njom možete puniti fine domaće pita breadove ili servirajte uz rižu.

Sastojci

Postupak

Korak1

Piletinu narežite na trakice pa ju marinirajte u mješavini ulja i shawarma začinskoj mješavini. Ostavite da se u frižideru marinira bar sat vremena, a po mogućnosti i dulje (preko noći).

Korak2

U posudu za pečenje staviti aluminijsku foliju i premažite sa malo ulja. Na nju u tanki sloj poredajte mariniranu piletinu i stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva 15 minuta na najvišu razinu i s upaljenim gornjim grijačem.

Korak3

Nakon 15 minuta izvadite piletinu, dodatno ju nasjeckajte i stavite pržiti na malo ulja u tavicu cca 5 minuta. Tako će postati malo hrskavija.

Korak4

Pita bread pogačice prepolovite na pola i punite piletinom, povrćem i sirom.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.627

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    425 kcl
  • Bjelančevine

    32 gr
  • Ugljikohidrati

    6 gr
  • Masti

    13 gr