Domaći ketchup

2014-05-02
domaci ketchup
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 60m

Jeste li ikad pogledali na deklaraciji kupovnog ketchupa od čega je napravljen? Naravno, ne mislim tu na rajčicu, već na tonu šećera i onih raznoraznih “E-ova”… Pa ovdje je jedna puno zdravija varijanta umaka od rajčice gdje slatkoća mrkve zamjenjuje većinu šećera, a nema ni “E-ova”

Sastojci

  • 2 mrkve
  • 500 gr pirea od rajčice
  • 0,5 dcl vode
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice senfa
  • 1 žličica soli
  • malo čilija (ili više ako želite ljući)
  • papar

Postupak

Korak1

Mrkvu nasjeckajte na kockice i kuhajte 10-ak minuta. Ocijedite.

Korak2

Ubacite u multipraktik mrkvu i sve ostale sastojke pa fino sameljite.

Korak3

Stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zakipi. Zatim smanjite vatru i kuhajte 20-30 minuta dok se umak ne reducira na gotovo pola.

Ovako pripremljeni umak možete čuvati do 5 dana u frižideru, a zamrznutog možete koristiti unutar 3 mjeseca.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.189

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *