Faširanci

2017-04-22
fasiranci
  • Količina : 8 faširanaca
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 30m

Postoje mnoga jela koja vas vrate u mladost ili djetinjstvo… Faširanci su baš jedno od tih jela… Ovaj put sam ih radio s miješanim mljevenim mesom s dodatkom mladog luka umjesto običnog… I kao prilog pire krumpir i kremasti špinat na mlijeku

Sastojci

  • 300 gr miješanog mljevenog mesa
  • 2 kriške starog kruha
  • 1 sitno sjeckani mladi luk (ili luk)
  • 1 češanj češnjaka
  • pola žličice crvene paprike
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • ulje

Postupak

Korak1

Kruh kratko namočite u hladnoj vodi i dobro ocijedite. Pomiješajte ga sa mesom, lukom, protisnutim češnjakom, crvenom paprikom, jajem pa posolite i popaprite po želji. Ukoliko vam je smjesa prerijetka dodajte malo krušnih mrvica.

Korak2

Oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i uvaljajte u krušne mrvice. Ako imate vremena, ostavite ih pola sata u frižideru da se malo stisnu prije pripremanja. Na tavici zagrijte ulje pa pecite faširance par minuta sa svake strane.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.018

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini