Flautas s kremastom piletinom

2015-01-15
Flautas s piletinom i sirom
  • Količina : 4-8
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Drugi današnji flautas recept je s kremastom piletinom… Sitno sjeckana kuhana piletina upotpunjena s krem sirom i gaudom… Fina u toplom izdanju, ali idealna i za izlete i zabave jer ju možete poslužiti i hladnu…

Sastojci

  • 4-8 tortilja (ovisno o veličini)
  • 400 gr pilećeg filea
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 500 gr svježeg sira
  • 150 gr sira (gauda)
  • malo ulja
  • sol, papar
  • jedna žlica sjeckanog lista korijandera

Postupak

Korak1

Pileći file narežite na trakice pa stavite kuhati u vruću vodu kojoj ste dodali pileću kocku. Kad je gotova, izvadite je i pustite da se malo ohladi te ju sitno nasjeckajte.

Korak2

Piletini dodajte krem sir i ribanu gaudu te sjeckani korijander. Posolite i popaprite po želji.

Korak3

Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili na suhoj tavici, samo nekoliko trenutaka da postanu lakše savitljive. Punite nadjevom i rolajte ih kao palačinke.

Korak4

Ako ćete ih jesti hladne, ovdje je vaš posao završen... Možete ih rezati na manje šnite. Ako pak želite toplu verziju, slažite ih na lagano namašćen lim za pečenje pa pecite 15-20 minuta u pećnici na 190 stupnjeva.

Poslužite s nekim od meksičkih umaka –crvenim s rajčicombijelim od sira i vrhnja,zelenim od paprike ili guacamole.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

3.193

Moglo bi vas zanimati:
  • Chilli con carne

    Chilli con carne

  • meksicke okruglice

    Meksičke okruglice od puretine s povrćem i cheddar sirom

  • piletina u tequilli i limeti s meksickom rizom

    Piletina marinirana u tequilli i limeti

  • meksicka riza

    Meksička riža

  • Pileće enchilade u crvenom kremastom umaku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *