Flautas s piletinom i pancetom

2015-01-15
Flautas s piletinom i pancetom
  • Količina : 4-6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

A evo i treće verzije flautasa… Malo jačih okusa piletine i pancete uz dodatak barbecue umaka… Dobar tek ;)

Sastojci

  • 4-8 tortilja (ovisno o veličini)
  • 400 gr pilećeg filea
  • 100 gr sitno sjeckane pancete
  • 200 gr sira (neki dimljeni)
  • 1/2 šalice barbecue umaka (po potrebi malo više)
  • sol, papar
  • malo čilija ili kajenskog papra (ovisno o stupnju ljutine kojeg preferirate)
  • malo ulja

Postupak

Korak1

Sitno nasjeckajte pileći file te ga zajedno sa sjeckanom pancetom pržite na malo ulja. Dodajte začina po želji.

Korak2

Maknite s vatre pa dodajte ribani sir i barbecue umak. Sve dobro pomiješajte.

Korak3

Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili na suhoj tavici, samo nekoliko trenutaka da postanu lakše savitljive. Punite nadjevom i rolajte ih kao palačinke.

Korak4

Slažite ih na lagano namašćen lim za pečenje pa pecite 15-20 minuta u pećnici na 190 stupnjeva.

Naravno i njih možete poslužiti s nekim od meksičkih umaka –crvenim s rajčicombijelim od sira i vrhnjazelenim od paprike ili guacamole

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.360

Moglo bi vas zanimati:
  • Chilli con carne

    Chilli con carne

  • meksicke okruglice

    Meksičke okruglice od puretine s povrćem i cheddar sirom

  • piletina u tequilli i limeti s meksickom rizom

    Piletina marinirana u tequilli i limeti

  • meksicka riza

    Meksička riža

  • Pileće enchilade u crvenom kremastom umaku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *