Flautas sa šampinjonima i sirom

2015-01-15
Flautas sa sampinjonima i sirom
  • Količina : 4-8
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Evo nakon nekog vremena opet malo meksičke kuhinje… Kao što sam već navodio, punjenje tortilja je doista nešto gdje vam je samo mašta granica… Otvorite frižider, pronađete sastojak koji vam se sviđa i u pravilu je to to… Što se tiče samog naziva, flautas su pšenične tortilje motane poput palačinke… U pravilu se prže u vrućem ulju, ali je moja verzija ipak zapečena u pećnici… 

Sastojci

  • 4-8 tortilja (ovisno o veličini)
  • 500 gr šampinjona
  • pola glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica crvene paprike
  • 200 gr sira (gauda)
  • malo ulja
  • jedna žlica sjeckanog lista korijandera
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Luk i šampinjone sitno nasjeckajte i dinstajte na malo ulja. Dodajte protisnuti češnjak i crvenu papriku. Posolite i popaprite po želji. Pred sam kraj posipajte sa sjeckanim korijanderom.

Korak2

Maknite s vatre pa dodajte naribani sir i sve dobro sjedinite.

Korak3

Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili na suhoj tavici, samo nekoliko trenutaka da postanu lakše savitljive. Punite nadjevom i rolajte ih kao palačinke.

Korak4

Slažite ih na lagano namašćen lim za pečenje pa pecite 15-20 minuta u pećnici na 190 stupnjeva.

Poslužite s nekim od meksičkih umaka –crvenim s rajčicombijelim od sira i vrhnjazelenim od paprike ili guacamole.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.167

Moglo bi vas zanimati:
  • Chilli con carne

    Chilli con carne

  • meksicke okruglice

    Meksičke okruglice od puretine s povrćem i cheddar sirom

  • piletina u tequilli i limeti s meksickom rizom

    Piletina marinirana u tequilli i limeti

  • meksicka riza

    Meksička riža

  • Pileće enchilade u crvenom kremastom umaku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *