Francuski tost muffini

2014-05-25
  • Količina : 12 muffina
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Francuski tost ili pohani kruh je jedno od jela koje smo gotovo svi bar jednom jeli za doručak. Ovdje je verzija s manje masnoće koja se umjesto prženja u ulju ili maslacu peče u pećnici u kalupima za muffine. Idealno za kruh koji vam je ostao od dana ranije. 

Sastojci

  • 8 kriški tosta
  • 2 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • sol, papar
  • šunka
  • sir
  • malo maslaca

Postupak

Korak1

Maslacem premažite kalupe za muffine.

Korak2

Dobro pomiješajte mlijeko s jajima pa začinite po želji. Možete dodati i začinskog bilja poput origana ili bosiljka. Tost narežite na kockice pa utopite u smjesu.

Korak3

Stavljajte natopljeni tost u kalupe, a na vrh slažite sitno sjeckanu ili ribanu šunku i sir.

Korak4

Pecite na 190 stupnjeva 20 minuta. Duljina pečenja je na vama, ovisno želite li mekane pjenaste muffine ili malo jače zapečene.

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , , Sastojci:, , , ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.581

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    117,38 kcl
  • Bjelančevine

    5,92 gr
  • Ugljikohidrati

    5,87 gr
  • Masti

    7,68 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *