Frittata iz pećnice

2018-01-26
fittata
  • Količina : kalup 18 cm
  • Porcija : 2
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Ja sam u ovu verziju dodao slaninu, šampinjone, poriluk i sir, ali lako se možete poigrati i s drugim namirnicama koje imate doma i koje volite :) Koristio sam kalup za quiche veličine 18 cm, a i tu se možete snaći pa smjesu prebaciti u kalup za muffine ili bilo kakav drugi kalup. Samo pazite na veličinu pa prema tome prilagodite i omjere.

frittata u nastajanju

Sastojci

  • 3 jaja
  • 0,3 dcl mlijeka
  • 100 gr pancete ili slanine
  • 3-4 šampinjona
  • pola poriluka
  • 100 gr cheddar sira
  • sol, papar
  • malo maslinovog ulja

Postupak

Korak1

Na malo ulja popržite sjeckane šampinjone i poriluk s malo majčine dušice pa ostavite da se malo prohladi.

Korak2

Lagano izmutite jaja i mlijeko pa dodajte soli i papra po želji.

Korak3

U kalup za quiche složite trake pancete ili slanine da pokriju dno i stijenke. Preko toga složite šampinjone i poriluk, prelijte smjesom jaja i mlijeka te dodajte kockice sira. Pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva (smjesa više ne smije biti tekuća, a odozgora će lagano porumeniti).

Korak4

Prije posluživanja pustite da odstoji bar 5 minuta.

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

460

Moglo bi vas zanimati:
  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • zafrkani breadsticks

    Zafrkani breadsticks s parmezanom i češnjakom

  • kukuruzni kruh s mlacenicom cheddar sirom i sunkom

    Kukuruzni kruh s mlaćenicom, cheddar sirom, šunkom i češnjakom

  • brzi kruh s mlacenicom cheddar sirom i tikvicama

    Kruh s mlaćenicom, cheddar sirom i tikvicama