Ganache pita

2014-05-25
  • Porcija : 10
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 3:00 h

Pita s čokoladnom ganache kremom… Prhko tijesto prepuno čokoladne rapsodije – samo za prave čokoladoljupce :)

Sastojci

  • 220 gr glatkog brašna
  • 50 gr mljevenih badema
  • 100 gr šećera u prahu
  • 130 gr maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • limunova korica
  • 400 gr čokolade (s visokim postotkom kakaa)
  • 50 gr maslaca
  • 4 dcl vrhnja za šlag
  • malo arome vanilije

Postupak

Korak1

Pomiješajte brašno, šećer u prahu i bademe. Dodajte im hladni maslac. Prstima mrvite maslac miješajući ga s praškastim sastojcima. Nakon nekog vremena dobit ćete smjesu poput krušnih mrvica. Tad dodajte jaja i sve dobro izmijesite. Stavite u frižider na pola sata da se stisne.

Korak2

Izvadite tijesto iz frižidera i razvaljajte pa stavite u maslacem premazan kalup za pitu. Ozbodite tijesto vilicom. Preko tijesta stavite pek papir pa prekrijte grahom kako se ne bi napuhavalo tijekom pečenja.

Korak3

Stavite ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C 20-ak minuta. Nakon 15 minuta maknite grah i papir pa vratite u pečnicu narednih cca 5 minuta. Izvadite tijesto i pustite da se skroz ohladi.

Korak4

Zagrijte vrhnje za šlag s aromom vanilije skoro do vrenja. Njime prelijte nasjeckanu čokoladu i maslac. Miješajte dok se čokolada otopi. Pustite da se mrvicu ohladi pa prelijte tijesto za pitu.

Korak5

Stavite u frižider da se stisne nekoliko sati.

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.685

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    528,3 kcl
  • Bjelančevine

    7,65 gr
  • Ugljikohidrati

    33,6 gr
  • Masti

    39,39 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *