Gazpacho

2016-06-22
gazpacho
  • Porcija : 2
  • Priprema : 15m
  • Spremno za : 60m

Ova andaluzijska hladna juha je definitivno jedno od pravih ljetnih jela… Neki joj čak tepaju da se radi o ljetu u čaši (ili zdjeli). Kako god bilo, za sve one koji vole svježinu rajčice i krastavaca, ova tekuća salata je pravi izbor…

Sastojci

  • 1 šnita starog kruha
  • 250-300 gr rajčica (zrelih, čak i prezrelih)
  • 100 gr krastavca (oguljenog)
  • 1 češanj češnjaka
  • po želji pola mladog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica octa
  • sol, papar
  • 10-ak krutona
  • 1 dcl vode po potrebi

Postupak

Korak1

Stari kruh namočite u hladnu vodu pa ocijedite tekućinu. U blender stavite kruh i sve ostale sastojke (osim krutona) i dobro izblendajte. Po potrebi dodajte malo vode (samo ako je potrebno).

Korak2

Juhu stavite u frižider da se dobro ohladi i servirajte s krutonima i malo povrća za ukras.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.152

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak