Gelo di anguria

2015-06-26
Gelo di anguria - puding od lubenice
  • Porcija : 4
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 3:00 h

Ukoliko kupite lubenicu koja vam baš i nije nešto najsjajnija, šteta ju je baciti – postoji nekoliko recepata kako ju spasiti i pretvoriti u nešto fino… Ova naoko egzotična poslastica je zapravo jedan poznati sicilijanski recept – puding od lubenice. Pa s obzirom da je do puta na Siciliju ostalo tek nešto više od mjesec dana, red je da se pomalo počnem pripremati za ono što nas tamo očekuje :)

Sastojci

  • 700 gr očišćene i nasjeckane lubenice
  • 70 gr gustina (kukuruznog škroba)
  • 60 gr smeđeg šećera
  • malo vanilije ili vanilin šećer
  • pola žličice cimeta
  • 50 gr crne čokolade

Postupak

Korak1

U blenderu dobro izmješati sve sastojke osim čokolade pa preliti u lonac i kuhati dok se ne zgusne kao puding. Uliti puding u čaše i u svaku dodati par kockica sitno sjeckane crne čokolade.

Korak2

Staviti da se ohladi na sobnu temperaturu pa prebaciti u frižider na hlađenje bar 2-3 sata.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.377

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    229 kcl
  • Bjelančevine

    2 gr
  • Ugljikohidrati

    47 gr
  • Masti

    5 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *