Glazirana pureća prsa

2015-06-29
glazirana pureca prsa
  • Porcija : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 1:20 h
  • Spremno za : 1:40 h

Moram priznati da je kod mene u kuhinji puretina poprilično zapostavljena… Pa sam to, eto, odlučio malo promijeniti… I dodati dašak egzotike slatko-slano-kiselom glazurom i umakom… Nekom će se svidjeti, nekome ne, ali sto ljudi – sto i jedan ukus ;) Ako su vam cijela prsa previše – smanjite količinu, ali isto tako s ostacima možete doista svašta – od sendviča, preko raznih salata…

Sastojci

  • cijela pureća prsa (oko 1 kg)
  • sol, papar
  • 2 žličice mažurana
  • korica i sok 1/2 limuna
  • 2 žlice aceto balsamica
  • 2 žlice meda
  • 4 žlice soja sosa
  • malo ulja
  • 2-3 ljutike ili 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 2 žlice oštrog brašna

Postupak

Korak1

Pureća prsa posolite, popaprite i posipajte mažuranom. Zarolajte ih u roladu i zavežite kuhinjskim koncem.

Korak2

Na tavi zagrijte malo ulja pa popecite puretinu da sa svih strana dobije boju. Izvadite ju, a u tavu dodajte sjeckani luk ili ljutiku. Malo prodinstajte da luk omekša, pa dodajte protisnuti češnjak, limunovu koricu i sok, aceto, med i soja sos. Kuhajte nekoliko minuta da se otopi med i da se svi sastojci sjedine.

Korak3

Ja sam koristio vrećicu za pečenje, pa sam prebacio puretinu i marinadu/glazuru u vrećicu i pekao sat vremena na 200 stupnjeva. Zatim sam izvadio sve iz vrećice u protvan za pečenje, još malo prelio puretinu marinadom i zapekao dodatnih 5 minuta da se primi lijepa korica. (ako ne koristite vrećicu, prekrijte puretinu folijom, i pecite jednako dugo, ali ju povremeno prelijevajte glazurom)

Korak4

Puretinu odložite na stranu i zamotajte ju folijom. Od marinade/glazure koja je ostala od pečenja napravite fini umak tako što ćete ju prvo zagrijati dok ne počne kipiti. Zatim dodajte kocku za juhu koju ste otopili u 3 dcl vode. Na kraju dodajte dvije žlice brašna i kuhajte 15-ak minuta dok se umak ne zgusne.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.464

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    218 kcl
  • Bjelančevine

    29 gr
  • Ugljikohidrati

    15 gr
  • Masti

    5 gr