Granita od badema

2015-09-06
Granita od badema
  • Porcija : 2
  • Priprema : 15m
  • Spremno za : 5:00 h

Nakon Granite od nektarina, nastavlja se podsjećanje na prekrasne dane provedene ovo ljeto na Siciliji i to uz Granitu od badema… 

Sastojci

  • 2 dcl bademovog mlijeka
  • 1 dcl vode
  • 2 žlice šećera (po želji)
  • 2 žlice mljevenih badema

Postupak

Korak1

Stavite vodu na vatru i dodajte šećer. Zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Ako koristite zaslađeno bademovo mlijeko, onda bez zagrijavanja samo razrijedite mlijeko s 1 dcl hladne vode.

Korak2

Rashlađen šećerni sirup pomiješajte s bademovim mlijekom i dodajte mljevene bademe.

Korak3

Stavite u zamrzivač u što veću posudu (kako bi smjesa bila što pliće). Nakon sat vremena pogledajte da li se počeo formirati led pa ga vilicom pomiješajte. Ponavljajte tu radnju svakih pola sata-40 minuta, svaki put kad se počne stvarati led. Tako ćete led trgati u kristaliće umjesto da se stvrdne u jednom komadu.

Korak4

Nakon 4-5 sati granita bi trebala biti gotova.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.088

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    164 kcl
  • Bjelančevine

    4 gr
  • Ugljikohidrati

    20 gr
  • Masti

    9 gr