Grčke okruglice od puretine punjene feta sirom

2017-09-01
grcke okruglice s puretinom i fetom
  • Porcija : 5-6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 60m

Još malo mesnih okruglica na ovim stranicama… Grčki okusi su danas u igri… Kao i uvijek, neka vas ne ograničava to što sam ih ja radio od purećeg mesa, možete iskoristiti bilo koje drugo mljeveno meso…

Ove mirišljave okruglice možete poslužiti prelivene tzatziki umakom ili umakom od jogurta s limunom, češnjakom i mentom. A kao prilog – limunasti krumpir s ružmarinom… 

Sastojci

  • oko 500 gr mljevene puretine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica suhog origana
  • korica 1 limuna i 2 žlice limunovog soka
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 100 gr feta sira

Postupak

Korak1

Pomiješajte meso s protisnutim češnjakom, origanom, limunovom koricom i sokom, jajem i krušnim mrvicama. Ovisno o veličini jaja, trebat ćete žlicu više ili manje mrvica. Važno je da dobijete smjesu od koje možete formirati kuglice. Posolite i popaprite.

Korak2

Od smjese formirajte kuglice, a u sredinu svake stavite kockicu fete (dobit ćete ih 16-18). Kuglice poslažite na lim za pečenje i podlijte s 2 dcl vode. Prekrijte folijom i pecite 25 minuta na 175 stupnjeva. Zatim maknite foliju i pecite još 5 minuta.

Korak3

Kuglice prelivene umakom poslužite prelivene tzatziki umakom ili umakom od jogurta, limuna, češnjaka i mente, a kao prilog poslužite ovaj fini krumpir

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.074

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak