Grčke pitice

2017-04-23
grcke pitice
  • Količina : 6 pitica
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 1:40 h

Ovo je jedna jednostavna grčka verzija pita breada ili pogačice… Savršeno paše uz meso s grilla, umak (tzatziki kad su već grčke) i svježu salatu… 

Sastojci

  • 1 paketić suhog kvasca
  • 1,6 dcl mlakog mlijeka
  • 0,8 dcl mlake vode
  • 1 žličica šećera
  • 320 gr glatkog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice suhe majčine dušice
  • maslinovo ulje

Postupak

Korak1

Paketić suhog kvasca i žličicu šećera pomiješati s 1,6 dcl mlakog mlijeka i 0,8 dcl mlake vode pa pustiti da kvasac proradi.

Korak2

U drugoj posudi pomiješati 320 gr glatkog brašna, žličicu soli i cca 2 žličice suhe majčine dušice (timijana) ili nekoliko grančica svježe (samo listiće).

Korak3

Dodati otprilike žlicu maslinovog ulja i onu mješavinu kvasca, mlijeka i vode pa izmijesiti tijesto. Kad tijesto postane glatko stavite ga u lagano nauljenu posudu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite ga da naraste oko sat vremena.

Korak4

Kad je tijesto naraslo prebacite ga na nauljenu radnu površinu (ne dodajete više brašna), malo ga pritisnite da izbacite zrak i formirate 6 kuglica koje zatim razvaljate i pečete na tavici (na žličici maslinovog ulja) cca 2 minute na jednoj strani (pojavit će se balončići) i još toliko na drugoj. Najbolje su dok su još tople.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

807

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak