Gurmanska mesna štruca

2016-04-18
gurmanska struca
  • Porcija : 5
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 1:20 h
  • Spremno za : 2:00 h

Ono kad za vikend idete malo eksperimentirati i igrati se… Možda je previše, možda može jednostavnije, ali šta je tu je – vikend ručak zaslužuje i malo ekstravagancije, zar ne?

Sastojci

  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 žute paprike
  • 2 mlada luka
  • 200 gr šampinjona
  • žličica suhe majčine dušice
  • 500 gr mljevene junetine
  • 1 jaje
  • 3 3 3 žlice krušnih mrvica
  • sol, papar
  • 1 žlica peršinovog lista
  • nekoliko kapi worcestershire umaka
  • nekoliko šnita pršuta, pancete ili suhe šunke
  • 250 gr mozzarelle

Postupak

Korak1

Na malo ulja dinstajte sjeckane šampinjone sa majčinom dušicom nekoliko minuta pa ih maknite s tave da se ohlade. Na tavu dodajte još malo ulja ako treba pa dinstajte sitno sjeckanu papriku i mladi luk dok ne omekane.

Korak2

Mljevenom mesu dodajte jaje, krušne mrvice, sol, papar, peršin i worcestershire umak. Dobro pomiješajte i po potrebi dodajte još malo krušnih mrvica ako je pretekuće od jaja. Na kraju umiješajte i papriku i luk.

Korak3

Duguljasti kalup obložite pršutom, suhom šunkom ili pancetom na način da otprilike trećina šnita ostane visiti sastrane (tim dijelom ćete na kraju pokriti štrucu u potpunosti.

Korak4

Raširite prvu polovicu mesne smjese u kalup. Zatim složite sloj šampinjona, a na njih narežite kriške mozzarelle. Preko svega stavite ostatak mesne smjese i prekrijte pršutom kojeg ste ostavili da visi.

Korak5

Pecite na 190 stupnjeva 40 minuta. Izvadite štrucu i izlijte masnoću pa vratite u pećnicu na narednih 40 minuta.

Korak6

Izvadite štrucu, prekrijte ju folijom i ostavite da miruje 10-ak minuta. Ako i dalje ima viška masnoće ocjedite ju.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.525

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom