Gyoza sa svinjetinom i kupusom (japanski ravioli)

2016-07-09
gyoza sa svinjetinom i zeljem
  • Količina : 40-ak gyoza
  • Priprema : 40m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 60m

Nakon što smo u prethodnom receptu naučili kako se radi tijesto za Gyoze, ovdje je najtradicionalnije njihovo punjenje kao i pripadajući umak. Uživajte :)

Sastojci

  • 40-ak komada tijesta za gyoze
  • Nadjev:
  • 400 gr mljevene svinjetine
  • 3 sitno nasjeckana mlada luka
  • 150 gr sitno sjeckanog kineskog kupusa ili mladog kupusa ili kelja
  • 1 češanj češnjaka (protisnutog ili ribanog)
  • 1 žličica đumbira (ribanog)
  • malo papra
  • 1 žlica sezamovog ulja (ili biljnog)
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica sakea (izostaviti ako nemate)
  • Umak:
  • 2 žlice rižinog octa (ili alkoholnog)
  • 2 žlice soja sosa
  • malo čilija

Postupak

Korak1

Pomiješajte sve sastojke za nadjev.

Korak2

Stavite po žličicu nadjeva u sredinu svakog tijesta za gyoze. Prst namočite u vodu i lagano navlažite rubove. Preklopite gyozu na pola pa pritisnite rubove pazeći da istisnete sav zrak. Rubove možete dodatno ukrasiti i pritisnuti radeći "valove" na rubu.

Korak3

Gyoze možete pripremiti na nekoliko načina - prvi i meni najdraži su prženo pareni. Prvo u tavicu ili wok stavite malo ulja. Dobro zagrijte pa slažite wontone tako da dio s punjenjem bude dolje. Pržite ih otprilike minutu. Nakon toga smanjite vatru i ulijte otprilike 1 dcl vode (pazite jer će doći do prskanja ulja) i odmah poklopite kako bi para skuhala raviole. Kuhajte tako zaklopljeno cca 5-6 minuta. Druga varijanta je kuhanje u kipućoj vodi 10-ak minuta, treća je kuhanje na pari 15-ak minuta, a četvrta prženje u vrućem ulju.

Korak4

Poslužite uz umak od soja sosa, rižinog octa i čilija.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

3.178

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak