Indijska piletina

2014-04-04
Indijska piletina
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 2:00 h

Indijci vole začinjenu hranu… Ovo je jelo koje kombinira kokosovo mlijeko (ne kupujte ga u dućanu, napravite ga sami) i tandoori začinsku mješavinu (ovdje je popis sastojaka) s piletinom… Iako sam ja koristio pileći file, jednako tako (zapravo i ukusnije) možete koristiti i ostale dijelove pileta…

Sastojci

  • 2 veća pileća filea
  • 2 žlice tandoori začinske mješavine
  • 2 dcl kokosovog mlijeka
  • sok 1/2 limuna
  • 1 luk
  • malo ulja
  • sol, papar po želji
  • po potrebi malo brašna

Postupak

Korak1

Pileći file narežite na trakice i marinirajte u mješavini tandoori začina, kokosovog mlijeka i na kolute nasjeckanog luka minimalno sat vremena

Korak2

Zagrijte u tavi malo ulja pa pecite marinirano meso. Marinadu sačuvajte za kasnije.

Korak3

Kad je meso gotovo izvadite ga iz tavice i ostavite sa strane. U tavu sad dodajte marinadu i kuhajte na vatri dok se ne reducira tekućina. Ako želite malo gušće jelo dodajte 1/2 - 1 žlicu brašna i kuhajte još nekoliko minuta uz miješanje da ne bude grudica

Poslužite uz kuhanu rižu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.278

Moglo bi vas zanimati:
  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • Salata od piletine i ananasa

    Salata od piletine i ananasa

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    257 kcl
  • Bjelančevine

    18,33 gr
  • Ugljikohidrati

    3 gr
  • Masti

    19,9 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *