Islandska torta od badema (Möndlukaka)

2016-06-29
Islandska torta od badema Mondlukaka
  • Količina : 10-12 šnita
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 60m

Island je zemlja čiji stanovnici jednostavno obožavaju slatko… Möndlukaka je jednostavan, a izrazito popularan kolač od badema, često premazan džemom od jagoda i serviran sa šlagom…

Islandska torta od badema Mondlukaka 3

Sastojci

  • 115 gr maslaca sobne temperature
  • 115 gr šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili vanilin šećer
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 115 gr brašna
  • 115 gr mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • džem od jagode
  • listići badema

Postupak

Korak1

Kremasto izmutite omekšali maslac sa šećerom pa dodajte dva žutanjka, vaniliju i mlijeko i još malo izmutite.

Korak2

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prstohvatom soli i mljevenim bademima pa dodajte u prvu smjesu i pomiješajte.

Korak3

Bjelanjke umutite, ali ne do kraja, nek budu još malo mekani. Lagano pomiješajte špatulom sa napravljenom smjesom.

Korak4

Kalup namažite maslacem i posipajte brašnom pa prebacite smjesu u njega. Ova količina sastojaka je za manji kalup od cca 18-20 cm. Pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.

Korak5

Nakon pola sata izvadite kolač iz pećnice i dok je vruć po vrhu premažite džemom od jagoda i posipajte listićima badema pa vratite na cca 5 minuta u pećnicu na najgornju rešetku da se listići malo tostiraju.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.265

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak