Juneća rebra u crvenom vinu

2017-08-26
juneca rebra u crvenom vinu
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 2:30 h
  • Spremno za : 3:00 h

Uz ovo ogromno juneće rebro polako pečeno u crvenom vinu i goveđem temeljcu, s malo paradajza i češnjaka, mogu samo reći – Yabba dabba dooooo!!! Kao da je iz crtića o obitelji Flitstones… 

Sastojci

  • oko 800 gr junećih rebara
  • 1 češnjak
  • 1 puna žlica koncentrata rajčice
  • 3 dcl crnog vina
  • 3 dcl goveđeg temeljca (ili kocka za juhu i 3 dcl kipuće vode)
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Ako imate velika rebra (kao ja), odrežite ih tako da u svakom komadu bude jedno rebro. Ako pak imate manja rebrica (tzv short ribs), režite da u svakom komadu imate po 2-3 ovisi o veličini. Malo ih posolite i popaprite.

Korak2

U lim za pečenje ulijte malo ulja pa ispržite komade rebara da sa svih strana dobe lijepu boju. Zatim u lim dodajte cijeli češnjak - neoguljen, horizontalno prerezan na pola, presjek na dno lima da ispusti okus. Dodajte i dupkom punu žlicu koncentrata rajčice pa ga raširite po limu i malo zapržite.

Korak3

Zalijte sve crnim vinom i čekajte da zakuha. Zatim zalijte i goveđim temeljcem. Sve dobro zatvorite aluminijskom folijom (možete i dvostrukim slojem kako bi sve bilo što bolje zatvoreno) pa prebacite u pećnicu na 2 i pol sata na 170 stupnjeva. Nakon otprilike pola vremena izvadite i okrenite meso.

Korak4

Nakon što završite s pečenjem, izvadite meso iz lima i prekrijte folijom. Neka odmori bar 15-ak minuta. Češnjak istisnite pa umak procijedite kroz cjedilo.

Korak5

Meso možete ostaviti na kosti ili odvojite i sitno raskomadajte s dvije vilice. Sve će biti jako mekano i samo će se odvajati od kosti. Poslužite s pire krumpirom

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

610

Moglo bi vas zanimati:
  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • mousse torta s pistacijama i vanilijom

    Mousse torta s pistacijama i vanilijom

  • pasta od pistacija

    Pasta od pistacija

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • liker od aronije

    Liker od aronije (a može i od borovnica)