Junetina u hrenu s mahunama

2014-04-30
Junetina u hrenu s mahunama
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 45m

Govedina, junetina, teletina… ok, svi znamo da se radi o mesu goveda, ali znate li razliku? Teletinu je najlakše prepoznati pa krenimo od nje – radi se o mesu goveda starog između nekoliko tjedana i šest mjeseci. Kako se radi o mladom govedu, masnih naslaga gotovo i nema, a meso je nježno i mekano. Puno je teže razlikovati govedinu i junetinu (iako se u širem kontekstu sve to zapravo može nazvati goveđim mesom). Junetina je meso goveda starog 12-14 mjeseci, a govedina onog starog 14-16 mjeseci. Juneće je meso crveno i ima bijele naslage masnoće, dok je goveđe nešto tamnije boje, a masnoća je lagano žućkasta.

Eto, sad kad smo nešto naučili, bacimo se i na recept :)

Sastojci

  • 300 gr junećeg buta
  • 300 gr očišćenih (mogu biti i zamrznute) mladih mahuna
  • 2 žlice ribanog hrena
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol, papar
  • malo ulja

Postupak

Korak1

Meso narežite na kockice ili trakice, posolite i popaprite pa prepržite na ulju 10-ak minuta

Korak2

U posebnoj posudi skuhajte mahune (da budu al dente).

Korak3

Kad je meso poprimilo smeđu boju sa svih strana, dodajte hren kojeg ste prije toga pomiješali s vrhnjem. Smanjite vatru i dinstajte sve skupa 10-ak minuta.

Korak4

Na kraju umiješajte procijeđene mahune.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.246

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    490,58 kcl
  • Bjelančevine

    24,45 gr
  • Ugljikohidrati

    56,19 gr
  • Masti

    25,56 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *