Kesten pire

2017-11-11
  • Količina : oko 400 gr
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 2:00 h

Obožavam jesensko vrijeme i sve okuse koje ono nudi… Jedan od okusa je definitivno onaj kestena – bili oni kuhani, pečeni ili dio neke kreme i kolača, ne može te ne asocirati na jesen. Ovaj recept je za kesten pire kojeg možete jesti upravo ovakvog, s malo (ili puno) šlaga, ali ga možete upotrijebiti i kao dio nekih kolača, mousseva, torti… 

Recept je posuđen sa stranica receptture pa vam ovim putem predlažem da bacite oko na njih, a pretplatite se svakako i na njihov youtube kanal… Nećete požaliti ;)

Sastojci

  • 500 gr kestena
  • žličica soli
  • voda
  • 40 gr šećera
  • 1 žličica vanilije
  • po želji malo ruma

Postupak

Korak1

Koru kestena zarežite otprilike milimetar duboko pa ih stavite kuhati u hladnu vodu sa žličicom soli. Kad voda zakipi kuhajte oko 30-40 minuta (i više ako su veliki).

Korak2

Kad se malo prohlade, iscijedite vodu, a kestene očistite.

Korak3

Pripremite šećerni sirup kuhajući 1 dcl vode i 40 gr šećera. Kad se šećer otopi dodajte vaniliju i rum (po želji) pa maknite s vatre i pustite da se hladi.

Korak4

Kestene ubacite u multipraktik pa ih sitno sameljite. Zato malo pomalo dodajte sirup i miksajte dok ne dobijete kremasu smjesu.

Korak5

Poslužite ohlađeno sa šlagom.

Tip recepta: Tagovi:, , , , Sastojci:, , ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

84

Moglo bi vas zanimati:
  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • mousse torta s pistacijama i vanilijom

    Mousse torta s pistacijama i vanilijom

  • pasta od pistacija

    Pasta od pistacija

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • liker od aronije

    Liker od aronije (a može i od borovnica)