Kineske proljetne rolice s kozicama i povrćem

2014-05-11
kineske proljetne rolice
  • Porcija : 6
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Red je na ovim stranicama došao i na malo kineske hrane… Iako, ovo što se kod nas navodi kao kineska hrana s Kinom zapravo nikakve veze nema :) Ali kako bilo… Inače, proljetne rolice u svim varijantama su vrlo često predjelo diljem Azije… Osnovna razlika između ovih kineskih i onih vijetnamskih (Vijetnamske rolice s kozicama, Vijetnamske rolice s lososom) je u vrsti “omota”

A uz njih, naravno, super paše slatko kiseli kineski umak

Sastojci

  • 1 paket kora za savijaču
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • neko lisnato povrće - kineski kupus, kupus, kelj, prokulice
  • 1 mladi luk
  • 5-6 šampinjona
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica sjemenki korijandera u prahu
  • sol, papar
  • ulje za prženje

Postupak

Korak1

Sitno nasjeckati povrće pa staviti da se kuha na pari dok ne omekša. Začiniti svim nabrojanim začinima pa dodati kozice i kuhati još 10-ak minuta

Korak2

Koru za savijače presavinuti na pola (da bude dupla) pa na jedan rub staviti nadjev. Prekriti s malo sjeckanih šampinjona i rolati u rolicu

Korak3

Rolice pržiti u vrućem ulju samo da dobiju smeđu boju i postanu hrskave. Pržite ih jednu po jednu jer im treba tek nekoliko sekundi sa svake strane.

Korak4

Nakon prženja rolice staviti na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće

 

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.794

Moglo bi vas zanimati:
  • Piletina s povrcem u curry umaku

    Piletina s povrćem u curry umaku

  • Moo goo gai pan

    Moo goo gai pan (sjeckani šampinjoni i piletina u woku)

  • povrce i gamberi u curry umaku

    Povrće i gamberi u curry umaku

  • Tamagoyaki

    Tamagoyaki – japanski rolani omlet

  • teriyaki tuna u sezamu

    Teriyaki tuna u sezamu

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    360,58 kcl
  • Bjelančevine

    8,5 gr
  • Ugljikohidrati

    61,18 gr
  • Masti

    13,63 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *