Krem juha od poriluka

2014-05-10
krem juha od poriluka
  • Porcija : 5
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 40m

Moram priznati da kao mali nisam volio poriluk… U biti, jedini način kako smo ga doma pripremali, bilo je varivo… A onak, kao klincu, sve te nekakve crvenkaste juhice s puno povrća nisu bile baš neki prvi izbor… Mislim, pojelo se – moralo se ;) Ali zato sam kasnije shvatio da se sve te čudnovate zdrave biljke mogu pripremiti na mali milijun načina… Danas je na redu krem juha od poriluka i krumpira…

Ako iz recepta izostavite prženu pancetu, onda imate jelo pogodno za vegetarijance…

Sastojci

  • malo maslaca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2-3 mrkve
  • 2-3 krumpira
  • 1 veći poriluk
  • 3 dcl mlijeka
  • 4 dcl vode
  • sol, papar
  • malo pancete (osim ako radite vegetarijansku verziju)

Postupak

Korak1

Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i krumpir na kockice, a poriluk na kolutove.

Korak2

U lonac stavite malo maslaca pa na njemu prepržite luk, češnjak, mrkvu i krumpir.

Korak3

Zalite povrće mlijekom i vodom te kuhajte dok ne omekša.

Korak4

U tavi na malo maslaca dinstajte poriluk 10-ak minuta pa ga dodajte u juhu.

Korak5

Sve usitnite štapnim mikserom i vratite na vatru pa začinite po ukusu. Ako vam je juha pregusta, dodajte još malo mlijeka ili vode.

Korak6

Na tavi prepržite kockice ili trakice pancete pa poslužite s juhom.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.118

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    276,9 kcl
  • Bjelančevine

    6,36 gr
  • Ugljikohidrati

    23,92 gr
  • Masti

    17,32 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *