Krema od malina (Raspberry Curd)

2017-11-09
raspberry curd
  • Količina : oko 0,5 l
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 2:00 h

Nakon kreme od limete koju sam radio pred dva-tri tjedna, za potrebu ukrašavanja jedne torte odlučio sam se napraviti i kremu od malina. Kako za svježe baš i nije neko idealno vrijeme, naravno da su poslužile i smrznute.

Sastojci

  • 350 gr malina (mogu i smrznute)
  • 110 gr šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2-3 žlice vode
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice škrobnog brašna (gustina)
  • 40 gr maslaca

Postupak

Korak1

Maline, šećer, limunov sok i vodu stavite kuhati na srednje jaku vatru. Povremeno pomiješajte. Nakon 10-15 minuta maline će se raspasti, a šećer otopiti. Tada maknite s vatre pa protisnite kroz sito kako bi izbjegli sitne koštice u kremi. Ako vam to ne smeta, slobodno preskočite ovaj korak.

Korak2

Posebno dobro izmješajte škrobno brašno i žumanjke. Pire od malina vratite na vatru pa neka smjesa opet zakipi. Zatim dio pirea umiješajte sa smjesom žumanjaka i škrobnog brašna. Sve dobro pomiješajte pa vratite na laganu vatru s ostatkom pirea i dobro pomiješajte.

Korak3

Kuhajte oko 5 minuta stalno miješajući dok se krema ne počne stiskati. Maknite s vatre, umiješajte maslac pa ohladite prvo na sobnu temperaturu, a onda u frižider.

Korak4

Kao i kod ostalih verzija ovakvih krema, ona će vam u frižideru trajati oko tjedan dana (do maksimalno dva tjedna), ali možete ju zamrznuti pa će tako trajati i nekoliko mjeseci. Odmrzavate ju na sobnoj temperaturi i stavite u frižider do upotrebe.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

189

Moglo bi vas zanimati:
  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • mousse torta s pistacijama i vanilijom

    Mousse torta s pistacijama i vanilijom

  • pasta od pistacija

    Pasta od pistacija

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • cappuccino mousse

    Cappuccino mousse