Kremasti špinat na mlijeku

2014-05-09
Kremasti spinat
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 25m

Ono malo špinata kojeg sam jeo u djetinjstvu definitivno nije imao okus poput ovoga… Dakle, za neke koji su imali sreću da su jeli ukusan špinat kao klinci, ovo je jelo koje vraća u djetinjstvo, za one druge – dajte mu priliku, mogli bi se pozitivno iznenaditi… A poslužen je naravno uz pire krumpir i jaje na oko :)

Sastojci

  • 400 gr špinata
  • 25 gr maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 2,5 dcl mlijeka
  • češanj češnjaka (sitno sjeckan ili izgnječen)
  • pola žličice muškatnog oraščića
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Ako koristite svježi špinat dobro ga operite, maknite čvrste stabljike, a listove režite na sitne dijelove. Ako koristite zaleđeni, ovaj korak samo propustite :)

Korak2

Na tavici stavite maslac da se otopi. Dodajte brašno i popržite ga (pazite da ne posmeđi). Nakon toga dodajte mlijeko miješajući pjenjačom.

Korak3

Dodajte sjeckani špinat, posolite, popaprite i dodajte češnjak. Stavite da se kuha par minuta da se zgusne. Na samom kraju dodajte i ribani muškatni oraščić

Tip recepta: Tagovi: Sastojci:, , ,
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

7.968

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši

  • brza savijaca s jabukama i bademima

    Brza savijača s jabukama i bademima

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    103,55 kcl
  • Bjelančevine

    2,86 gr
  • Ugljikohidrati

    Ugljikohidrati
  • Masti

    7,06 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *