Kreolska svinjetina s osvježavajućom salsom

2015-06-11
  • Porcija : 3
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 30m

O kreolskoj kuhinji sam napisao puno toga u članku o kreolskoj i cajunskoj mješavini začina pa se neću puno ponavljati. Samo još jednom spomenuti kako se radi o miksu europskih, afričkih i indijanskih kuhinja.

Sastojci

  • oko 500 gr (6 kom) svinjskih odrezaka (slabina i leđa)
  • nekoliko žličica kreolske mješavine začina
  • malo ulja
  • 2 paprike (žute i zelena)
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 mladi luk
  • sok 1 limete
  • sol

Postupak

Korak1

Odresci od slabine i leđa obično imaju tanku bijelu opnu koju za ovaj recept na nekoliko mjesta prerežite ili u potpunosti odstranite kako ne bi došlo do savijanja tijekom pečenja. Osušite odreske papirnatim ručnikom pa utrljajte kreolsku mješavinu začina.

Korak2

Stavite ih peći na grill cca 4 minute sa svake strane. Ako vam se ne roštilja, možete ispeći na malo ulja na tavici. Maknite s vatre i zamotajte u foliju na par minuta dok pripremite salsu.

Korak3

Napravite salsu od sjeckanog povrća i sokom limete. Posolite po želji pa servirajte preko odrezaka.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.648

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • palacinke s cimetom

    Palačinke s cimetom

  • keksici s cokoladom

    Keksići s čokoladom (osnovna verzija)

  • new york cheesecake

    New York cheesecake

  • stromboli za dorucak

    Stromboli za doručak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    274 kcl
  • Bjelančevine

    44 gr
  • Ugljikohidrati

    6 gr
  • Masti

    6 gr