Kroketi od krumpira i špinata s mozzarellom

2015-05-11
kroketi od krumpira i spinata
  • Količina : 20-ak kroketa
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 30m
  • Spremno za : 2:00 h

Ovo je jelo zapravo nastalo nakon što sam još jednom krenuo raditi pire krumpir i uz njega kremasti špinat… Ipak, u zadnji tren sam se odlučio na ovaj eksperiment… Zasigurno ne i posljednji put :) Možete ih servirati kao ukusan prilog ili kao zasebno jelo, kako vam drago…

Sastojci

  • 300 gr krumpira
  • 300 gr špinata
  • 125 gr mini mozzarelle (ili na kockice nasjeckana velika)
  • krušne mrvice
  • oštro brašno
  • 1 jaje
  • malo češnjaka u prahu
  • sol, papar
  • ulje za prženje

Postupak

Korak1

Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice pa stavite kuhati u slanu vodu (kao za pire). Kad je krumpir skuhan, propasirajte ga i dodajte mu maslac pa dobro promiješajte. Ostavite ga da se hladi.

Korak2

Špinat stavite blanširati pa ga sitno nasjeckajte i dodajte pire krumpiru, zajedno s češnjakom, soli i paprom. Možete ga i zajedno s krumpirm staviti u multipraktik i dobro usitniti i pomiješati. Važno je da ovu smjesu ostavite neko vrijeme da se u potpunosti ohladi.

Korak3

Smjesi krumpira i špinata dodajte krušnih mrvica koliko je potrebno da smjesa ne bude gnjecava nego da od nje možete formirati krokete. Na dlan uzmite malo smjese i spljoštite ju pa u sredinu stavite komadić mozzarelle, pa preko nje još smjese za krokete. Formirajte kuglicu.

Korak4

Svaku kuglicu uvaljajte prvo u brašno, zatim u zamućeno jaje i na kraju u krušne mrvice, kao kad pohate meso. Pržite ih kratko u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz ulja i stavite na kuhinjski ubrus da se iscijedi višak masnoće.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.567

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *