Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

2017-11-19
kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom
  • Količina : kalup za kruh
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 3:00 h

U zadnje vrijeme malo eksperimentiram s različitim brašnima… Tražim fine okuse i teksture koje su malo drugačije od ovih uobičajenih… Pa je na red došlo i bučino brašno – prvi dojam je da je dosta jako pa ga se svakako treba miješati s nekim drugim “uobičajenijim” brašnom i to na način da se u smjesu doda tek nekoliko žlica ovog zelenog brašna… Date će svoj okus i boju, ali neće biti prenapadan….

Sastojci

  • 1 suhi kvasac
  • žličica šećera
  • 1 dcl mlake vode
  • 2 dcl mlakog mlijeka
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 2 žllice krem sira
  • 3 žlice raženog brašna (oko 60 gr)
  • 3 žlice bučinog brašna (oko 60 gr)
  • oko 400 gr glatkog brašna
  • žličica soli
  • 100 gr ribane mozzarelle ili nekog drugog sira
  • šaka bundevinih sjemenki

Postupak

Korak1

Za početak u mlaku vodu dodajte kvasac, šećer i žličicu brašna. Stavite na toplo mjesto da se kvasac aktivira.

Korak2

Pomiješajte mlijeko, otopljeni maslac i krem sir pa u sve ulijte i vodu s aktiviranim kvascem. Pomiješajte sva brašna sa soli pa dodajte u tekuće sastojke. Mijesite samostojećim mikserom (s kukom) ili ručno dok ne dobijete glatko (bit će dosta ljepljivo) tijesto. Oduprite se nagonu da dodajete previše brašna ;) Prebacite u lagano nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže minimalno sat vremena.

Korak3

Kad se tijesto udvostručilo, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i malo ga pritisnite da ispusti zrak. Raširite ga (ne morate ga valjati, samo rukama raširite) u oblik pravokutnika te posipajte sirom i sjeckanim bučinim sjemenkama. Ovisno o tipu sira malo posolite ako je potrebno. Zarolajte ga, prebacite u kalup za pečenje obložen pek papirom i pustite da se opet diže oko pola sata.

Korak4

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva pa pecite kruh 30-40 minuta. Pokušajte se strpiti da se bar malo ohladi prije nego navalite na njega :)

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

37

Moglo bi vas zanimati:
  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

  • fasiranci

    Faširanci

  • Bistra pileca juha s rezancima od povrca

    Bistra pileća juha s rezancima od povrća